הרב חיים הלוי סולבייצ'יק הידוע בכינוי רב חיים מבריסק או בקצרה רב חיים. מגדולי הרבנים בדורו והוגה שיטת בריסק בלימוד.
נולד בוולז'ין שבבלארוס לאביו רבי יוסף דב (יושע בר) מרבני ישיבת וולז'ין. בעקבות מינוי אביו לרב של העיר סלוצק עבר רב חיים לסלוצק למשך תקופה ולאחריה חזר לעיר וולז'ין.
בגיל 27 נתמנה לאחד מראשי הישיבה בישיבתו של הנצי"ב מוולז'ין. לאחר סגירת הישיבה נתמנה לרבה של העיר בריסק. כרב עיר עסק רבות בעניני הציבור ובחסד, ומפורסם שביתו היה פתוח לרווחה לכל אדם.
רבי חיים היה מקפיד על קוצו של יו"ד בשמירת ההלכה, והחמיר על עצמו על-מנת להמנע מאיסורים הלכתיים, רבי חיים חשש מאוד בענין פיקוח נפש, והחמיר בצומות מאוד, לבל תצומנה נשים שמעט חלשות, או מי שאינו חש כשורה, בנוסף היה מקפיד על קלה כבחמורה, והיה ירא שמיים וירא חטא.
היה בעל השפעה ציבורית רחבה והתווה דרך לרבים. כמו כן שיטת לימודו השפיעה רבות על עולם התורה הליטאי, עד לימינו-אנו נחשב שעולם הישיבות הליטאי הולך בדרכו הלימודית.
מתלמידיו המפורסמים, הרב ברוך בער לייבוביץ – בעל הברכת שמואל, הרב איסר זלמן מלצר – בעל האבן האזל, הרב שמעון שקופ – בעל השערי יושר, הרב אלחנן וסרמן – בעל הקובץ שיעורים, ועוד רבים שהיו לרבנים וראשי ישיבות גדולים.
ספריו, "חידושי רבינו חיים הלוי" על הרמב"ם, "חידושי הגר"ח" על הש"ס, "מגנזי הגר"ח, ו"שיעורי רבנו חיים הלוי" שיעורים שמסר ונערכו על ידי תלמידיו.
נפטר בכ"א אב ה'תרע"ח (1918) ונטמן בבית הקברות היהודי בורשה.